zaterdag 31 augustus 2013

November 2008

via KNO arts verwijzing naar Pento AC Apeldoorn. Ik was al een tijdje aan het tobben met oude toestellen, want mijn oude was versleten en defect deze kon niet meer worden gemaakt ook BH had geen betere voor mij. Dus moest er snel een oplossing komen een proef met diverse super power toestellen vorderde niet echt ook de overgang naar digitaal was erg lastig, mijn gehoor was toch een stuk slechter geworden. Het is ook erg vermoeiend ook al kunnen horende zich dit moeilijk voorstellen, bovendien wilde ik ook niet eraan toegeven dat ik bijna doof was.

Het advies van Pento was een Super power hoortoestel in dit geval de Oticon sumo DM die iets beter af te stellen is, maar bij Beter Horen was het weer mislukt. (net als voorgaande proeven van BH, ik twijfel onderhand aan de deskundigheid van het personeel daar) op dat moment in vergelijking tot vroeger bij horen. Dus met deze klacht terug naar Pento AC APELDOORN mv. Hek heeft wel een redelijk compromis gevonden in de afstelling de hoge tonen minder die hoor ik toch niet meer en de lage tonen wat meer en toch maar weer eens een nieuw oorstukje tegen fluiten etc. nu eentje helemaal soepel. Dit samen gaat een stukje beter. Ook is de oude handymic vervangen door solo apparatuur Phonak smartlink + mylink. Inmiddels ook het 12 jaar oude Lisa systeem vervangen. De galvanische zender werkte vaak niet meer dus geen flitsers.


2012 Heden maak ik dus gebruik van de Oticon sumo dm en een tweede hands gekochte sumo XP analoog als reserve toestel. BH heeft deze XP zo goed mogelijk ingesteld, maar inmiddels toch een tweede DM erbij want de hoorbeleving met de XP ging toch niet zo goed nu ik digitaal gewend ben.


Met dit super power hoorapparaat kon ik mij nog net een beetje redden, misschien wel tegen beter weten in. Totdat ik op vrijdag 7 september 2012 ineens in de middag bijna niets meer hoorde.  Eerst dacht ik dat mijn hoorapparaat stuk was of de batterij leeg, maar bij controle bleek dat dus niet. Ik was op dat moment (tijdelijk?) mijn restgehoor bijna helemaal kwijt. Dit bleek later ook uit een audiogram, nadat ik via de huisarts met spoed naar oorarts in het ziekenhuis was verwezen, deze schreef mij allereerst een stootkuur prednison (50 mg) als medicijn voor tegen mogelijk een ontsteking of virus in het middenoor en dan afwachten of dit enig effect heeft.

Mijn tweede bezoek aan dr. Sluyter KNO arts in Zutphen op 18-9-2012  heeft inmiddels uitgewezen dat de medicatie niet het resultaat heeft gehad waarop gehoopt, wel een lichte verbetering.  De specialist gaat nu alles in het werk stellen mij z.s.m. te laten behandelen in het Volwassenen Audiologisch Centrum van het UMC st. Radboud in Nijmegen, hij verwacht dat men daar voor mij het beste te kunnen bereiken, omdat de mogelijkheden daar groter zijn dan in AC Apeldoorn of Twente in mijn geval.

Ook beschikt men in Nijmegen over een Cochleaire Implantatie team voor de selectie, operatie, revalidatie en nazorg van een cochleair CI. mocht dit de beste oplossing zijn.

De verwachting is dat ik binnen enkele weken een bericht ontvang van het UMC Radboud.

3 opmerkingen:

  1. Is er soms nog een hoorapparaat van oticon sumo xp analoog ergens verkrijgbaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :20
    Is er soms nog een hoorapparaat van oticon sumo xp analoog ergens verkrijgbaar? Via email mariepaul.vanpoelvoorde@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is er soms nog een hoorapparaat van oticon sumo xp analoog ergens verkrijgbaar? Via email mariepaul.vanpoelvoorde@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen